| MyGamanBorneo: Eksplorasi Pena & Lensa | Alternatif Gaya Penulisan Bebas Tanpa Batasan |

Monday, 18 July 2011

Mesej Pesanan Ringkas Yang Mencurigakan

Google Pix
Apa perasaan anda sekiranya terbaca mesej pesanan ringkas (SMS) mencurigakan pada telefon bimbit pasangan anda seperti ini:  "Helo yang! semalam aku dah tinggal mesej gambarku yg PERIBADI tu kpd yang ....."  Apa tindakan anda? Mengamuk? Melakukan serangan M16 berpelurukan sumpah seranah? atau COOL saja :)

Kalau mau tau, mesej seumpama inilah yang sering mengganggu kehidupan handphone kami dua si gaman sejak akhir-akhir ini.  Walaupun rimas, tapi kami dua si gaman COOL saja dengan kecurangan handphone masing-masing sebab akhiran pada mesej tersebut berbunyi "... tengoklah dgn taip ON FS dan sms ke 37873".

p/s:  Nombor handphone sekarang ni sudah tiada privacy, macam-macam mesej iklan masuk.



6 comments:

echaRierie said... [Reply]

eya ada jgk dpt msg mcm ni..
btl2 bikin pns..haha

buduh bha urg tue..haha

Lina said... [Reply]

just talking bout that with my hubby..aku ckp, nasib bek dia ada tulis on ke 22222 something like dat..klu dia ckp men gantung sja begitu..kompom perang besar laki bini..hahaha..celcom sja ka yg dpt spam gitu 2 aa..sy sm hubby mo tukar nombor pigi digi or maxis..tlmpau byk spam masuk..

MyGamanBorNeo said... [Reply]

@echaRierie iya bah, bikin geram saja. dlm 1 minggu lebih 3 kali dpt mesej mcm tu.

MyGamanBorNeo said... [Reply]

@Lina hahaha ... iya la nasib baik baca sampai habis, kalau baca separuh sj gerenti perang. Saya pikir dorang randomly hantar p mana2 nombor hp sj sbb no. broadband saya pun ada dapat mesej mcm tu baru2 ni.

mr_mrs mikko said... [Reply]

eya bha..
kin pns ni msj gini ni..
sampai be yang yang lagi..

"Helo syg, esok sudah nak btolak, saya telah tinggal msj gambar utk kamu. Taip ON RILA hantar ke 32226. Mesti happy!"


sot ni! hahaha, rajin aku copy paste kan ayat durg. kahkahkah

MyGamanBorNeo said... [Reply]

@mr_mrs mikko hahaha ... mesej mcm tu lg la bikin curiga 1 alam hahaha.