| MyGamanBorneo: Eksplorasi Pena & Lensa | Alternatif Gaya Penulisan Bebas Tanpa Batasan |

Tuesday, 8 March 2011

2 Tag dari LennMommaChubby



Pix from google
Hari kedua minggu kedua dalam bulan Mac ni saya mau menyempurnakan dua tag daripada LennMommaChubby.  Si Lenn dapat tag ni dari blogger yang dipanggil BoNet.  Ko kan Lenn, memang kaki tag hehehe ... sekarang saya pun terjangkit sudah penyakit kaki tag ni ^_^


Tag Pertama

Sila beritahu nama penuh kamu.  Tidak kisah la sampai nama datuk moyang kamu > Alalala ... ni soalan cepu emas kali, susah bah mau bagi tau nama penuh saya ni ... nanti satu dunia kenal ^_^ bah nama penuh saya:  Jawlinda Zeno Jawi.  Nah kan ... gerenti glemer lepas ni ^_^

Kamu suka warna pink tak? > Tengok suka tapi pakai tidak.  Benda-benda berwarna pink dalam rumah pun boleh kira dengan sebelah tangan.

Kalau kamu ditakdirkan bertemu dengan pemberi taggie ni, apa kamu nak cakap dengan dia?  > Hahaha ... ini soalan yang paling saya suka.  Saya mau cakap, "Lenn, mari kita pegi jalan-jalan cari makan".

Siapa paling comel? Maher Zain atau kamu? > Mesti la saya yang lebih comel dari Maher Zain ^_^ Maher Zain tu siapa ah??? penyanyi atau pelakon?

Mana lagi sedap? kek atau aiskrim? > Yummm ... yummm ... bestnya kalau dua-dua dapat dimakan serentak.

Bila tarikh lahir si pemberi taggie ni? (Kalau kamu ingat, kamu memang hebat) > Lenn bila tarikh lahir ko agaknya? hehehe ...

Ain Maisarah, siapakah dia? > Siapakah empunya nama umpama nama watak dalam novel-novel cinta ni ^_^ ? Ni jawab soalan dengan soalan pula :)

Ceritakan sejarah kamu membuat blog, ikutlah sampai berapa perenggan pun > Saya mula jadi Mrs.MyGamanBorneo ni sejak May 2009 tapi banyak kali terbengkalai.  Sampailah pada satu tahap iaitu pada Ogos 2010 ... saya ambil keputusan untuk buat blog yang sampur-sampur kata orang Sabah, macam diari rojak la kunu-kununya.  Tidak sangka pula hingga ke hari ni bertahan ^_^

Apabila harijadi kamu, kamu nak saya (si pemberi taggie ni) beri apa pada kamu? > Wow!!! Lenn saya mau chocolate cheese cake satu biji sempena hari jadi saya ^_^ Tag gambar  kek pun cukup la hehehe


Tag Kedua

Single / already taken?:
Taken ... taken oledi owh

Nama GF / BF:
Alala ... nama BF? Saya ada nama Hubby satu saja ^_^

Agak-agak, umur berapa nak kahwin?:
Hahaha ... soalan salah tempat ni.  Sudah 4 tahun berkahwin pun :)

Tema perkahwinan?:
Tema masa tu tiada tema tapi mungkin tema sampur-sampur @_@

Beza sahabat dan kawan?:
Sahabat yang paling akrab ... kawan mesti ramai-ramai

Siapa sahabat anda?:
 Hubby saya si gaman

Tulis seorang sahaja true friend anda?:
 Si gaman juga la :)

Sila upload picture korang yang paling buruk:
Mau sangat tengok gambar saya yang paling buruk! Nah ... ini dia wakakaka ... gambar ni diambil bersama gambar bunga ros valentine dari si gaman ^_^

Sila upload picture korang yang paling cantik / hensem:
Gambar yang paling cantik! Setelah muka ditampal-tampal dan diconteng-conteng oleh mekap artis, maka ini la hasilnya.  Cuba banding dengan gambar di atas @_@ mesti juling mata lepas buat perbandingan hehehe ^_^

Masa untuk tag jiran-jiran blogger yang lain, tidak tau la sama ada dorang sudi ataupun tidak, yang penting tag saja lah ^_^ Jadi bersempena dengan Hari Wanita Sedunia yang ke-100  pada tahun ini, saya memilih untuk tag blogger wanita | Lady Morgana | Cheqppjoy | Shafeiqa Edora | Choco8vanilla | PrincessAwa | Cinoi | Nancy Poh | Mr&MrsMikko | Germaine | Afiqah |



10 comments:

♥ lovey . dovey ♥ said... [Reply]

hey,.tq for add,..
skg line bz,.nnt bla free,.mdah2andpt koin le tue.,.:))

Mrs.MyGaman BorNeo said... [Reply]

welcome :) welcome :)

syafeika edora said... [Reply]

hehe..trimaz tagging sy..nt sy buat entry tu k..^^ slm pkenalan..

LennMommaChubby said... [Reply]

Uittsss...... Mrs.. mesti 10 org ni tau... keng3....

Mrs.MyGaman BorNeo said... [Reply]

astaga lenn... ya ka? wah kalau macam tu kena tambah lagi la ni hehehe

Mrs.MyGaman BorNeo said... [Reply]

TQ syafeika ... sama2 la memeriahkan suasana tag men'tag ni :)

mr_mrs mikko said... [Reply]

aduinaaa mrs gaman..
rajin jg ko tag aku..
haha..

aku ni la manusia paling pemalas buat tag..

Mrs.MyGaman BorNeo said... [Reply]

hahaha .. saya main tag-tag saja bah ni mr&mrs mikko hehehe.

Suhaira Wafiah binti Hasrin said... [Reply]

Siap sudah!! Hehe~ =D

http://swayrawafeeya.blogspot.com/2011/03/two-in-one-tag.html

Mrs.MyGaman BorNeo said... [Reply]

wokey ... visit u :)